Kultúra

Molnár Áron: A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Molnár Áron válaszolt Hoppál Péter kulturális államtitkár szavaira, aki azt állította, hogy a színész szervezete, a noÁr milliós állami támogatásokat kapott, ám mivel a noÁr „kisodródott a szélsőségesség ezen perifériájára”, ne számítson több támogatásra. A színész a Népszavának nyilatkozott:

A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást. Hoppál Péter állítása valótlan, aminek meg lesznek a jogi következményei, helyreigazítást fogunk kérni és ha kell, megyünk tovább!

A színész azt is hozzátette, hogy két éve nonprofit szervezetként működnek, mikroadományokból és civil emberek támogatásaiból élnek, emellett az államtól független pályázatokon is indulnak, így nyerték meg egyszer a Summa Artium Alapítvány kiírását. Abban reménykedik azonban, hogy nyertes pályázataik számát épp Hoppál szavai miatt gyarapíthatják:

Nagyon remélem, hogy a kulturális államtitkár hatására még többen csatlakoznak hozzánk támogatóként. Hiszen ekkora médiavisszhangot soha nem kapott az, hogy az államtól független szervezet vagyunk, soha ekkora figyelem nem irányult a támogatási rendszerünkre. Tiszta szívemből köszönöm Péternek, hogy ennek ekkora felületet adott.

Arra, hogy egész pontosan kit kell a Hoppál által „utcai anarchistáknak” nevezett, a noÁr által támogatott szervezetek alatt érteni, Molnár azt válaszolta:

A legbrutálisabbakat. Csak hogy párat említsek. A Tanítanék Mozgalmat, akik évek óta állnak ki az oktatás szabadsága mellett. A Fridays for future csapatát, akik a klíma- és ökológiai katasztrófára hívják fel a figyelmet, az Oltalom Karitatív Egyesületet, akik az állam helyett segítik a mélyszegénységben élő, hajléktalan embereket és gyermekeiket. Nekem megtetszett ez az utcai anarchisták kifejezés. A Fidesz narratívájában a civil szervezetek utcai anarchisták. Legyünk hát azok.

Kapcsolódó
Hoppál Péter megüzente NoÁrnak, hogy ne számítson állami támogatásra
„Destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot” nem ír alá a kulturális államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik