Kultúra

Hoppál Péter megüzente NoÁrnak, hogy ne számítson állami támogatásra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kulturális államtitkárként folytathatja a kormányzati munkát Hoppál Péter Csák János minisztériumában. Terveiről, elveiről, krédójáról a Pesti Srácok kérdezte Hoppált egy videóban, amit a 444 vett észre. Ebben az államtitkár rögzíti:

Olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék.

Majd pontosítja, hogy ez alatt azt érti, Molnár Áron NoÁr színész és aktivista ne számítson állami támogatásra, holott őt eddig Hoppál szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta „jelentős milliókkal”. Márpedig NoÁr „kisodródott a szélsőségesség ezen perifériájára”, tehát „éljen meg a piacról”.

Az államtitkár azt is elmondta a beszélgetésen, hogy szerinte a magyar kultúra feladata lesz stabil bástyaként megsegíteni Európát, továbbá mi lehetünk Európa kovásza.

Molnár Áron NoÁrral tavaly készítettünk hosszú interjút. Abban egyebek mellett azt mondta: „naponta többször pittyeg a telefonom, hogy nem mennek át az utalásaim, mert nincs fedezet a számlámon”.

Kapcsolódó
Molnár Áron: Hamarosan sokfejű lesz a sárkány
Naponta többször pittyeg a telefonom, hogy nem mennek át az utalásaim, mert nincs fedezet a számlámon – árulta el a 24.hu-nak Molnár Áron. A noÁr Mozgalom alapítója arról is beszél, miért pörög folyton ezerrel, képes-e eldönteni, mi számít abúzusnak, illetve elfogadná-e Mészáros Lőrinc támogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik