Kultúra

Függönybehúzó és arcmasszírozó is volt az ötvenes évek luxuságyában

British Pathé / Youtube
British Pathé / Youtube
De egy kanna teának, masszírozógépnek és magnónak is jutott hely benne.

Az elmúlt évtizedek furcsa, jövőbe tekintő rövidfilmeit nézni mindig érdekes érzés: látjuk ugyanis, hogy a nagy álmokból mennyi minden valósult meg, illetve mik azok, amikre a technika továbbra sem talált megoldást – vagy épp kiderült, hogy valójában semmi szükség sincs rájuk.

A British Pathé gyűjteménye ezeknek, illetve a különböző meglepő prototípusokat bemutató egy-két perces anyagoknak a végtelen tárháza: korábban számos darabot mutattunk már be ezek közül, az ötvenes évek végi luxus-franciaágy azonban eddig valahogyan kimaradt.

Pedig az 1959-ben készült termékbemutató minden, csak nem érdektelen: a felvételen a korszak elvárásainak megfelelően nem egy férfit és egy nőt, hanem két nőt helyez a középpontba – egy ágyban csak a legritkább esetben mutattak különböző nemű embereket –, akik sorban próbálják ki az első látásra ma sokszor már furcsának tűnő lehetőségeket.

Láthatjuk

  • a fej- és lábrész gombnyomásra való emelését, illetve süllyesztését,
  • az egyik oldalon kihajtható szalagos magnót,
  • az éjjelilámpát, a mennyezeti lámpát, az ágymelegítőt ki-be kapcsoló, illetve a függönyt behúzó kezelőpanelt,
  • a női oldalon rejtőző vibrációs masszírozógépet,

illetve a teáskannát illetve poharakat rejtő polcot, hogy egészen biztosak legyünk benne: egy brit találmánnyal állunk szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik