Kultúra

Kevin Spacey óvadék fejében távozhatott a londoni bíróságról, tagadja, hogy bárkit zaklatott volna

CARLOS JASSO / AFP
CARLOS JASSO / AFP
A három férfi által vádolt színész egy hónap múlva áll ismét bíróság elé.

Először jelent meg a londoni bíróságon a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey, aki ügyvédje szavai alapján áratlanságát akarja bebizonyítani az ellene felhozott vádakban – írja a BBC.

A színészt még hét elején idézték be a westminsteri bíróságra, ahol csütörtök délelőtt jelent meg. Spacey-t, akit fotósok egész hada várt, nem sok időt töltött a bíróságon, a lap értesülései szerint csupán a személyes adatait egyeztették, felolvasták neki az ellene felhozott vádakat, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Egyúttal kitűzték azt is, hogy legközelebb július 14-én kell megjelennie a londoni Southwark kerület koronabírósága előtt a hivatalos vádemelési tárgyaláson.

Ügyvédje, Patrick Gibbs elmondta a bíróság előtt, hogy Spacey mindent tagad, és azért tért vissza az Egyesült Királyságba. hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Az is kiderült, hogy korábban elfogatóparancsot adtak ki Spacey ellen, de mivel jelezte, hogy önként megjelenik a bíróságon, ezt nem sokkal később visszavonták.

A hét elején jelentették be, hogy Spacey-t négyrendbeli szexuális zaklatással és egyrendbeli szexuális kényszerítéssel vádolták meg, emiatt csütörtökön áll bíróság elé Londonban. A vádirat szerint Spacey 2005-ben és 2008-ban zaklatott két férfit Londonban – az utóbbit a vádirat szerint beleegyezés nélküli behatolásra is kényszerítette, 2013-ban pedig Gloucestershire-ben molesztált egy újabb áldozatot.

Spacey először a metoo-mozgalom hajnalán, 2017-ben került célkeresztbe, amikor Anthony Rapp amerikai színész vádolta meg azzal, hogy 14 éves korában a férfi fogdosni kezdte egy partin. Az ügy igazi dominóeffektust indított, egyre több olyan történet került elő, miszerint Spacey rendszeresen zaklatott férfiakat. A vádak miatt kitették a House of Cards című sorozat főszerepéből és A világ összes pénze című Ridley Scott-filmből is. Egy ideig úgy volt, hogy ő lesz a milliárdos állami támogatásból készülő 1242 – A Nyugat kapuja című film főgonosza, ám az újabb bírósági ügy miatt elesett ettől a szereptől is.

Kapcsolódó
Úgy tűnik, mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárásos magyar film főgonosza
A friss zaklatási vádak miatt állhatnak el az alkotók a szerződéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik