Kultúra

Úgy tűnik, mégsem Kevin Spacey lesz a tatárjárásos magyar film főgonosza

Justin TALLIS / AFP
Justin TALLIS / AFP
A friss zaklatási vádak miatt állhatnak el az alkotók a szerződéstől.

Május elején írtuk meg, hogy Kevin Spacey lehet a magyar-mongol-angol koprodukcióban készülő tatárjárásos kalandfilm, az 1242 – A Nyugat kapujában főgonosza. A film rendezője, Soós Péter akkor meg is erősítette lapunknak, hogy aláírt szerződésük van az utóbbi években zaklatási botrányokba keveredett amerikai színésszel.

Kapcsolódó
Kevin Spacey főgonosz, Christopher Lambert agg lovag lehet a tatárjárásról szóló magyar filmben
Az akciójelenetekért pedig a Bond- és Mission Impossible-filmekben is közreműködő szakember felel majd.

Hiába azonban a szerződés, úgy fest, mégsem játszik majd Spacey a filmben.

Ennek oka az lehet, hogy a brit ügyészség csütörtökön három férfi elleni szexuális zaklatás miatt vádat emelt ellene (erről itt olvashatnak részletesebben). Az Index információi szerint a film alkotói ennek következtében már a napokban összeülnek, és arról dönthetnek, hogy azonnali hatállyal, a film forgatásának megkezdése előtt elköszönnek az amerikai színésztől. Hogy kire cserélnék le, még nem tudni, de a lap úgy tudja, hogy filmes körökben már arról beszélnek, a keresési folyamat elindult. A döntéssel kapcsolatban kerestük a film alkotóit is, amint választ kapunk tőlük, közöljük.

Spacey a tervek szerint egy itáliai bíborost alakított volna a filmben. A rendező korábban arról beszélt, hogy nagy valószínűséggel Christopher Lambert is csatlakozik a csapathoz, aki egy agg magyar kereszteslovag szerepében tűnik majd fel, és közel jártak a megegyezéshez Eric Roberts és Terence Stamp esetében is. A filmnek 1,26 milliárd forintos gyártási támogatás szavazott meg a Nemzeti Filmalap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik