Kultúra

Egy év múlva újra Budapesten lép fel Hans Zimmer

David Wolff-Patrick/Redferns
David Wolff-Patrick/Redferns
A kétszeres Oscar-díjas zeneszerző 2023. június 5-én érkezik majd a Papp László Sportaréna színpadára.

A Budapesten elmúlt években rendszeresen feltűnő – legutóbb áprilisban koncertező – Hans Zimmer, a kortárs zeneszerzők legismertebbje 2023 júniusában újra a fővárosba érkezik – vette észre a HVG.

A tizenöt állomásos Hans Zimmer Live – Europe Tour 2023 keretein belül június 5-én érkező zenész pályáját a The Buggles nevű zenekarban – aminek legismertebb dala, a Video Killed The Radio Star az MTV-n bemutatott első klip volt – indította, majd a filmzenékre váltott: az első nagy sikert az Esőember (1988) hozta el számára, amihez azóta közel kétszáz másik film csatlakozott, köztük a Gladiátor, az Eredet, a Sötét Lovag-filmek, A Karib-tenger kalózai, az Oroszlánkirály, illetve a Dűne.

Oscarjait az utóbbi kettőért kapta, a második alkalommal nem repült a gála helyszínére, hanem egy amszterdami szálloda bárjában, fürdőköntösben vette azt át.

Kapcsolódó
Hans Zimmer egy szál fürdőköpenyben pózolt díjával
Tizenegy Oscar-jelölés után második díját vehette át Hans Zimmer a Dűnéért, a zeneszerző azonban olyannyira nem aggódta túl a díjátadót, hogy el sem ment rá, sőt, a világ másik felén, Amszterdamban aludt éppen, ahol európai turnéja miatt tartózkodik.

A jövő évi koncertre jegyek június 15-től lesznek kaphatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik