Kultúra

A Szeressük egymást, gyerekekkel hirdeti a békét két tucat híresség, de nem ettől fognak abbamaradni a bombázások

Huszonkét énekes, zenész és színész szólista közreműködésével, Molnár Levente operaénekes ötletéből pünkösd vasárnapra időzítve adták ki azt a Békedalt és a hozzá készült videoklipet Géczy Dávid rendezésében, amely Seress Rezső Szeressük egymást, gyerekek című dalából készült. A produkció felvonultatja a ’90-es években divatos „szuperhíres emberek énekelnek együtt egy jó ügyért” videók kötelező elemét a fél fülhöz tartott fejhallgatóval, és komputeranimált galambok is hangsúlyozzák a békeüzenetet.

A dal hangszerelője és zenei vezetője Elek Norbert billentyűs, furulyán Bársony Bálint, zongorán Boros Misi, hegedűn Mága Zoltán játszik, az énekszólamokat Baricz Gergő, Bodrogi Gyula, Fischl Mónika, Keresztes Ildikó, Kováts Kolos, LL Junior, Miklósa Erika, Molnár Levente, Molnár Piroska, Oszvald Marika, Pély Barnabás, Péter Szabó Szilvia, Reviczky Gábor, Szolnoki Péter, Szulák Andrea, Szvorák Katalin, Szakács Szilvia, Vadkerti Imre és Wolf Kati énekli, közreműködik a Budapest Scoring szimfonikus zenekara, vegyeskara és gyermekkórusa, valamint Böjte Csaba és patronáltjai.

Szívem szerint ukrán és orosz gyerekekkel forgattam volna. Ugyanakkor nemcsak a körülöttünk zajló nemzetközi helyzetre szerettem volna reflektálni. A béke általános érvényű igény, minden ember vágya. Ideje, hogy ismét elkövetkezzen az az időszak, amikor az országon belül a lelkekben is béke van, és a legkülönbözőbb nézeteket valló és művészeti ágat, stílust képviselő emberek képesek együttműködni, közösen alkotni

– mondja Molnár Levente.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik