Kultúra

Szobrot kapott Szigetváron Somló Tamás

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI
A mellszobor a városi Vigadó épülete elé került.

A 2016-ban, hosszan tartó betegség után elhunyt Somló Tamás évtizedeken át volt aktív részese a szigetvári zenei életnek, hiszen Demjén Rózsi és Horváth Charlie mellett ő is aktívan részt vett a helyi zeneiskola jótékonysági rendezvényein, sőt, oktatta is a következő generációt.

A város vezetése ezért hat évvel a zenész halála után a Vigadó előtt állította fel annak köztéri mellszobrát, amit Vanyur István (1961-) készített – vette észre a Bors.

A pécsi Képzőművészeti Gimnáziumban, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult, 1987 óta Szigetváron élő Vanyur fával, kővel, illetve bronzzal is dolgozik. Mellszobrai és emlékművei jórészt az ország nyugati felében állnak, de a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika téri főépületének folyosóin is megtalálhatók a munkái.

Az átadáson a polgármester mellett Somló özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér, valamint Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész, Horváth Charlie, és Frenreisz Károly is részt vett, a zeneiskola növendékei pedig rövid koncertet adtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik