Kultúra

Kidobták a Bikini gitárosát a Tool koncertjéről

Komka Péter / MTI Fotó
Komka Péter / MTI Fotó

Kirakták a biztonságiak a Tool tegnap esti koncertjéről Lukács Péter Petát, a Bikini gitárosát, számolt be a zenész közösségi oldalán. A Tool koncertnek volt egy külön szabálya, éspedig, hogy a nézők nem videózhatnak a koncerten, ezt szegte meg a biztonságiak szerint a gitáros, aki egy videóban mesélte el, hogy mi történt valójában.

Pont egy szünetszerű része volt a koncertnek, ezért úgy voltam vele, hogy megnézek egy videót, amiben elmondják, mi az álláspontja a zenekarnak a videózással kapcsolatban. Ahogy néztem ezt a YouTube-videót, egyszer csak érzem, hogy valaki óvatosan megkopogtatja a vállamat, látom is, hogy egy biztonsági őr az, aki közli, hogy fáradjak vele. Mondom, miért? Azt mondja, látja, hogy videózok. Mondom igen, és mutatom neki a telefonomat, hogy egy YouTube-videót nézek gyorsan arról, hogy miért nem szabad ezen a koncerten videózni. Azt mondja, éppen ezért menjek vele…

– idézi a Blikk a zenész beszámolóját, aki hiába bizonygatta, hogy nem szegte meg a szabályt, így is kirakták, mert az egyik biztonsági őr szerintük úgy látta, hogy igenis videózott. Nem voltak hajlandók megnézni, hogy ott van-e a telefonon a kérdéses felvétel, hanem egyből kivezették, így, mint kiemelte, ha esetleg mégis videózott volna, simán megoszthatta volna a felvételt, hiszen meg sem próbálták elkobozni az anyagot.

Frissítés: Az eset kapcsán a HVG megkérdezte a szervezőt az esetről, akik szerint a biztonságiak helyesen jártak el. A koncertről egyébként összesen ötvenhét embert vezettek ki hasonló okból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik