Kultúra

Kiengedték a börtönből a botrányba fulladt Fyre fesztivál csaló szervezőjét

Robin Marchant / WireImage / Getty Images
Robin Marchant / WireImage / Getty Images

A 2017 tavaszán meghirdetett Fyre fesztivál az Insta-korszak egyik emblematikus csalásaként híresült el. Az esemény szervezői, Ja Rule rapper és Billy McFarland a borsos jegyárért cserébe luxusbulit ígértek a Bahamák egyik elhagyatott szigetén, pálmafákkal, aranyszínű homokkal, gourmet kajákkal, tágas villákkal, jachtokkal, menő koncertekkel és persze tökéletes testű bikinis lányokkal. Az évtized partijára készülő fiatalok viszont a földi paradicsom helyett egy katasztrófa sújtotta övezetbe érkeztek meg, ahonnan nemcsak a beígért sztárfellépők hiányoztak, de a víz, az étel, a szállás és csaknem a teljes infrastruktúra is, ami szükséges egy ilyen rendezvény lebonyolításához. Az állapotok leginkább egy rosszul menedzselt menekülttáborhoz hasonlítottak, ahol az első sokk után kétségbeesett harc robbant ki a kevéske erőforrásért.

A szélhámosságot kitervelő Billy McFarlandet 2018-ban hat év szabadságvesztésre ítélték, ám a TMZ információi szerint idő előtt, kevesebb mint négy év után kiengedték a börtönből. A 30 éves férfi még nem nyerte teljesen vissza a szabadságát, március vége alatt felügyelet alatt áll, az nem világos, hogy saját otthonában, vagy egy erre a célra kialakított közösségi intézményben, ahol az elítéltek új képességeket sajátíthatnak el a társadalomba való visszatérésük előtt.

A szuper-exkluzívnak ígérkező és katasztrofálisra sikerült Fyre fesztiválról több dokumentumfilm is készült az elmúlt években, a Netflixes verzióról írt cikkünket itt olvashatják:

Kapcsolódó
Életük bulijába indultak, de a földi pokolban találták magukat
Kendall Jenner és Emily Ratajkowski is az arcát adta az utóbbi évek legnagyobb átveréséhez.

Kiemelt képünkön Billy McFarland a bal oldalon látható még egy 2015-ös rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik