Kultúra

Christopher Walken lesz az univerzum császára a Dűne folytatásában

Stephane de Sakutin / AFP
Stephane de Sakutin / AFP
Újabb erős név a stáblistán.

A Frank Herbert kultikus sci-fijéből adaptált Dűne szereplőgárdája már eddig is elég impozáns volt, de a folytatásban tovább erősít Denis Villeneuve. Bejelentették ugyanis, hogy a második felvonásban Christopher Walken lesz IV Shaddam császár, az ismert univerzum uralkodója. Azt már korábban tudni lehetett, hogy az ő lányát, Irulan hercegnőt Florence Pugh, Feyd-Rautha Harkonnent, a Harkonnen dinasztia örökösét pedig Austin Butler alakítja majd. A forgatást a tervek szerint már idén megkezdik,  a premierdátum pedig 2023 októberére van kitűzve.

Az első részt ugyan egyszerre mutatták be moziban és az HBO Maxon, de így is hozott 400 millió dollárt, emellett 10 Oscarra jelölték, amiből hatot be is gyűjtött (főleg technikai kategóriákban, köztük a magyar berendezővel, Sipos Zsuzsannával). Kritikánkat itt olvashatják a filmről:

Kapcsolódó
Az új Dűne megváltója a tízezres évek Greta Thunbergje
Mit jelent a Megváltó története a messzi jövőben? És mit jelent 2021-ben? Az első kérdést teszi fel Frank Herbert klasszikus regénye, a másodikat Denis Villeneuve idei filmadaptációja. Kritika a Dűnéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik