Kultúra

Meghalt Nick Cave fia, Jethro

Stefania D'Alessandro / Getty Images
Stefania D'Alessandro / Getty Images
A zenész néhány éven belül második fiát veszítette el.

Meghalt Jethro Lazenby Cave, Nick Cave legidősebb, harmincegy éves fia, írja a Guardian. Halálával Cave alig néhány év különbséggel még egy gyermeke elvesztését gyászolja: Arthur nevű fia 2015-ben halt meg. Jethro halálát apja jelentette be közleményben:

Nagy szomorúsággal megerősítem, hogy fiam, Jethro meghalt. Hálásak lennénk, ha a családunk privátszféráját meghagynák nekünk ezekben a napokban

– írta. Jethro 1991-ben született, anyja Beau Lazenby. Nick Cave első házasságából származó második fia, Luke mindössze tíz nappal később látta meg a napvilágot. Jethro Ausztráliában nevelkedett, és nem találkozott apjával hét-nyolcéves koráig.

Nehéz időszak volt, de végül jól alakult. Örökké bánni fogom, hogy nem tartottam érdemben a kapcsolatot Jethróval a korai éveiben, de ma már remek kapcsolatom van vele

– nyilatkozta Cave 2008-ban. Jethro ugyancsak a kezdetek nehézségéről nyilatkozott, illetve arról, hogy úgy érezte, Cave árnyékában él. Jethro felnőve divatmodell lett, többek között a Balenciaga és a Versace kreációit viselte, zenei projektjei is voltak.

Áprilisban elítélték és börtönbe került, miután anyjára támadt, ügyvédje szerint a fiatalembert skizofréniával diagnosztizálták. Jethrónak nem ez volt az első ilyen ügye, 2018-ban akkori barátnője bántalmazásáért vették őrizetbe. Anyja elleni támadása után épp múlt hétvégén szabadult a börtönből.

Jethro halálával Nick Cave immáron második fia halálát gyászolja: Susie Bick modellel közös, 2000-ben született ikerfiai, Earl és Arthur közül Arthur 2015-ben halt meg, amikor lezuhant egy szikláról Brighton közelében. Fia halálának feldolgozásáról és a Skeleton Tree című album munkálatairól készült a Még egyszer, érzéssel című 2016-os dokumentumfilm.

Kapcsolódó
Te mit kérdeznél a kedvenc rocksztárodtól, ha tudnád, hogy bármire válaszol?
Tizenöt éves fia halála után Nick Cave egészen különleges kapcsolatot épített ki közönségével. Személyre szabottan felel rajongói legintimebb, legkeményebb, legpimaszabb kérdéseire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik