Kultúra

Évtizedes tejeszacskók, régi tévé és MALÉV-emlék is került elő egy II. kerületi erdőtisztításon

Őrsi Gergely / Facebook
Őrsi Gergely / Facebook
A Véka utcai erdőt fésülték át az önkéntesek.

A mindent elárasztó szemét ellen ma nem igazán látszik hatásos megoldás, a hosszú évek, vagy akár évtizedek óta mozdulatlanul álló, erdőkben lévő kupacok elhordásának lehetősége azonban mindenki előtt ott áll, így a kirándulók egy kellemesebb helyen tölthetik a szabadidejüket.

Ezt teszi a II. kerületi Önkormányzat, illetve annak önkéntesei is, akik március végén, a Szalamandra-völgyben többek közt Skála-szatyorra, egy 29,50 forintos őrölt kávékeverék csomagolására, illetve a Schicht szappan harmincas évek elején született zománcreklámjára akadtak.

Kapcsolódó
92 éves szemetet is találtak a nemrég megmenekült Szalamandra-völgyben
Fa által körbenőtt drótháló, Skála-szatyor, tejeszacskó, autógumi, sitt került a felszínre a január óta védett völgyben.

A csoport a hétvégén most újra útnak indult, és a Véka utca melletti erdő megtisztításában vettek részt – írja Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület polgármestere, aki a megtalált tárgyak egy részéről is beszámolt.

A poszt szerint tucatjával kerültek elő

a néhány forintos tejeszacskók, de 24 forintos Chemotoxra, régi tévére, építési törmelékre, illetve a 2012 februárjában megszűnt MALÉV egy dolgozójának nyakbaakasztójára is rábukkantak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik