Kultúra

Új címet kapott a Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje az ukrajnai háború miatt

Youtube
Youtube
Eddig Z mint Z volt a címe.

Megváltoztatta a 75. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjének címét az ukrajnai háború miatt a francia alkotás rendezője, Michel Hazanavicius: az eddig Z mint Z címet viselő zombikomédiát Coupez!, azaz Ennyi! címmel fogják bemutatni – írja az MTI.

Tekintettel (az orosz tankokon látható) Z betű szimbolikájára, […] valamint az ukrán filmesek kérésére, úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a filmem címét

– idézte a közlemény a 2012-ben négy Oscart, köztük a legjobb rendezésért és a legjobb filmért járó aranyszobrot is elnyert A némafilmes rendezőjét.

Kapcsolódó
A háború és a nacionalisták szimbóluma lett Oroszországban a Z betű, bár nem tudni, hogy mit jelent
Az orosz védelmi minisztérium nem nyilatkozik arról, mit jelent a szimbólum, amelyet jelképként kezdtek el használni a nacionalisták.

Ez a cím talán viccesnek hatott, amikor néhány hónappal ezelőtt befejeztük a forgatást, de ma már egyáltalán nem az, és nem is tudom vállalni. A film azért készült, hogy örömet szerezzen, és semmi esetre sem szeretném, ha bárki is a háborúval hozná összefüggésbe. Ezért szívesen változtatom meg a címét, hogy ezzel is kifejezzem teljes szolidaritásomat az ukrán néppel.

– hangsúlyozta Hazanavicius.

A Coupez! című francia zombikomédia egy kis költségvetésű horrorfilm forgatásának története, amit valódi zombik érkezése zavar meg. A főszerepekben Bérénice Béjo és Romain Duris lesz látható, a versenyen kívül, május 17-én látható film pedig ezzel egyidejűleg a francia mozikban is elérhetővé válik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik