Kultúra

Bob Odenkirk csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Csillagot kapott hétfőn Bob Odenkirk, a Breaking Bad és a Better Call Saul tévésorozat színésze a hollywoodi Hírességek sétányán – írja az MTI. Az 59 éves színészt felesége, Naomi Odenkirk producer és mentett kutyájuk is elkísérte a sétányon a 2720. számot viselő csillag felavatására. A ceremónián Rhea Seehorn, Jonathan Banks és Giancarlo Esposito is részt vett, akikkel Odenkirk együtt játszott a Breaking Badben, illetve a Better Call Saulban. Odenkirk emléktáblája a Breaking Bad főszerepét alakító Bryan Cranston csillaga mellett kapott helyet.

A sorozatban Odenkirk Saul Goodman ügyvédet alakította, aki többször is kihúzta a drogdíler Walter White-ot (Cranston) a bajból. A 2008 és 2013 között futó Breaking Bad nyomán született Better Call Saul hatodik, utolsó évada a héten debütált. Az előzményszériában Odenkirk játssza a főszerepet, a drogbárókat képviselő dörzsölt ügyvédet. Odenkirk az ünnepségen dicsérte a 2015-ben kezdődött sorozat készítőit Goodman vicces és tragikus karakterének megalkotásáért. Mint mondta: ezzel a szereppel megütötte a főnyereményt. Arról is beszélt, hogy pályafutása alatt megtanulta értékelni a showbizniszt, ugyanakkor „imád viccet csinálni belőle, miközben a részese is annak”.

A színész tavaly júliusban épp a Better Call Saul utolsó évadának forgatásán kapott szívrohamot, amelyből gyorsan felépült, és másfél hónappal később már vissza is tért dolgozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik