Kultúra

Amy Schumer olyan komoly halálos fenyegetéseket kapott Oscar-poénja miatt, hogy a titkosszolgálat is beavatkozott

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Halálosan megfenyegették Amy Schumert az Oscar-gálán előadott egyik vicce miatt, még a Los Angeles-i rendőrség és a titkosszolgálat látkörébe is bekerült az ügy. A díjátadó egyik házigazdája a Howard Stern Showban mesélt arról, mekkora népharag zúdult rá a gálát követően.

A fenyegetéseket egy bizonyos poénja miatt kapta, amikor viccből olyan statisztának nevezte Kirsten Dunstot, aki csak az üres székek kitöltésére van ott, és fel is állította vőlegénye, Jesse Plemons mellől. A gála után rengeteg gyűlölködő megnyilvánulást kapott, amelyek szinte egyöntetűen úgy vélték, tiszteletlen volt az Oscar-jelölt színésznővel. A dolog addig fajult, hogy Schumernek a közösségi médiában kellett elmagyaráznia: megrendezett volt a jelenet. Sternnek azt is elmondta, hogy minden poénja alanyával egyeztetett előre, pontosan tudták, hogy mivel fog viccelődni, amire kivétel nélkül az áldásukat adták a színészek – Leonardo Dicaprio például csak annyit mondott arra, hogy a nála sokkal fiatalabb barátnőin fog élcelődni Schumer, hogy „csak rajta”.

Úgy néz ki, mégsem győzött meg mindenkit, sőt, a humorista azóta elég durva halálos fenyegetéseket is kapott. Olyanokat, hogy már az amerikai titkosszolgálat és a Los Angeles-i rendőrség is felfigyelt rá. A humorista szerint mindkét helyről megkeresték, és először azt hitte, tévedés történt:

Úgy voltam vele, hogy biztos rossz számot hívtatok, nem Will (Smith) vagyok, hanem Amy. Hihetetlen a nőgyűlölet.

Pedig Schumer sokkal keményebb viccel is készült, ami garantáltan még több embernél kiverte volna a biztosítékot, ám azt végül nem engedték műsorba:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik