Kultúra

Nagy Ervin mesekönyvszerzőként mutatkozik be

Centrál Kiadói Csoport
Centrál Kiadói Csoport

A 24.hu-t is kiadó Central Kiadói Csoport az Animus és a Central Könyvek mellett bevezeti a kisgyerekekhez és tinédzserekhez szóló Lampion Könyveket. Első szerzőik között a közös könyvvel bemutatkozó Péterfy Gergely és Nagy Ervin, illetve Bajzáth Mária mesepedagógus is megtalálhatók.

A Lampion Könyvek egyik első kiadványa a Robotmese című kötet lesz, melynek történetét Nagy Ervin színművész az Álarcos énekes című műsorban alakított Robot-figura alapján, Péterfy Gergely íróval közösen dolgozta ki. A Kék Lovag kalandjait Ervin először a Facebook-oldalán, folytatásokban adta elő, amit hétről hétre tízezrek követtek. Az átdolgozott, könyvsorozattá bővített történetek első kötete már elérhető a boltok polcain, és nyolcéves kortól ajánlott.

A gyerekeknek ma különösen nagy szükségük van a figyelmünkre. Ebben az agyondigitalizált világban még felnőttként is könnyű elveszni, nemhogy gyerekként. A kisiskolások már szinte az online térben élnek, ahol rengeteg valós veszély les rájuk. Ez a gondolat hajtott, amikor kitaláltam a kis Kék Lovag történetét, és irtózatosan örültem, hogy Péterfy Gergő barátom vállalta, hogy megírja. Szerintem – hála neki – egyszerre lett vicces és nagyon kalandos a könyv, és nem mellesleg valami igazán fontosról is sikerül beszélnünk. A Robotmese a szívügyünk lett, és szeretnénk, ha minél több gyerek megismerné

– mondta a sorozat kapcsán Nagy Ervin.

Centrál Kiadói Csoport

A Lampion Könyvek része a már több mint húsz országban megjelent a Kaszás című YA-disztópia is Neal Shustermantól, a New York Times bestsellerszerzőjétől, Bajzáth Mária mesepedagógus könyve, a Kerek élet fája pedig a megjelenés után azonnal felkerült a hazai sikerlisták élére. De megtalálhatók a Lampion Könyvek között Berg Judit és Gryllus Vilmos művei, a közeljövőben M. Kácsor Zoltán, Gyurkó Szilvia és Tittel Kinga is debütál a szerzők között.

Bár a Central Kiadói Csoport korábban is foglalkozott gyerekkönyvek megjelentetésével, a Lampion Könyvekkel kiszélesítik a megcélzott korosztályt, és sokkal több hazai szerzővel és illusztrátorral dolgoznak. A főszerkesztői feladatokkal a gyerekkönyvkiadás terén nagy rutinnal rendelkező Balázs Eszter Annát bízták meg.

A lampion meleg fénye beragyogja a szobát, meghitté teszi a hétköznapokat, vagy épp megvilágítja az utat, amelyen járunk. Mi pedig hisszük, hogy a könyveknek is épp ez a feladatuk. A jó könyv fényt derít a múltra és jövőre, más kultúrákra, mások gondolataira, és leginkább persze a saját világunkra. Egy gyerek- és ifjúsági kiadó felelőssége pedig ebből a szempontból óriási

– fejtette ki Balázs Eszter Anna, hozzátéve, hogy ha mint kiadó jól végzik a dolgukat, akkor a könyveik révén nemzedékek szoknak rá – vagy épp vissza – az olvasásra, amint ezt a kiadói csoportban megjelenő Harry Potter-könyvek is bizonyítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik