Kultúra

Visszavonja az Arany Málna a legrosszabb alakítás díját Bruce Willistől

DOMINICK REUTER / AFP
DOMINICK REUTER / AFP

Visszavonja Bruce Willistől a neki megítélt legrosszabb alakítás díját az Arany Málna, miután a színész családja bejelentette, afáziája miatt Willis visszavonul a szakmától.

Ha valaki egészségi állapota közrejátszik a döntéshozatalában, és/vagy a teljesítményében, akkor nem illendő Arany Málnát adni neki

– áll a közleményben, melyet John J.B. Wilson és Mo Murphy, az Arany Málna alapítói adtak ki Willis családjának nyilatkozata után.

A minden évben az Oscar előestéjén átadott, a mögöttünk álló év leggyengébb filmes teljesítményeit díjazó Arany Málna idén különösen csipkelődő kedvében volt, és a szokásosan nem túl hízelgő kategóriák mellett egy teljes külön kategóriát szentelt Willisnek „Bruce Willis legrosszabb alakítása” néven, a kategóriában Willis 2021-ben megjelent mind a nyolc filmje szerepelt. A kategória nyertese végül a Kozmikus bűn című Edward Drake-film lett, amely jelenleg 2,5-ön áll az IMDb-n. Ám a díjátadó után négy nappal jött a Willis család közleménye a színész afázia-diagnózisáról, és arról, hogy állapota miatt visszavonul, ami felkavarta a szakmát, és a helyzet újraértékelésére késztette az Arany Málna csapatát.

Az Arany Málna idei Willis-kategóriája annak fényében még kevésbé tűnik helyénvalónak, hogy a színész állapotáról hollywoodi források szerint évek óta tudtak a filmesek: a színész láthatóan küszködött a forgatásokon, és a sokak által észrevett teljesítményromlás mögött már jó ideje megromlott egészsége áll.

Az Arany Málna egy másik változást is bejelentett: visszavonták Shelley Duvall negyvenkét éve, A ragyogásban nyújtott teljesítménye kapcsán kapott jelölését arra hivatkozva, hogy Stanley Kubrick olyan rosszul bánt Duvall-lal a forgatáson, hogy az enyhítő körülménynek számít. Duvall tavaly egy interjúban beszélt arról, hogy Kubrick mennyire kemény volt vele a forgatáson. Az Arany Málna alapítói már akkor is beszéltek róla, hogy ennek fényében Duvall jelölése nem helyénvaló, most pedig, egy füst alatt Willis idei díjával, azt is visszavonták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik