Kultúra

Többször is sorba álltak a vendégek a magyar vadasért az Oscar-gálán

Matt Sayles/A.M.P.A.S. via Getty Images
Matt Sayles/A.M.P.A.S. via Getty Images
Az első adagot Samuel L. Jackson kapta.

A fővárosban Spago néven nemrég éttermet nyitott Wolfgang Puck 1995 óta látja el étellel az Oscar-gálát – idén sem volt ez másként, most először azonban magyar séfet is vitt magával.

Szántó István csirkepaprikása, vadasa, somlói galuskája, illetve Eszterházy-tortája a Street Kitchen híre szerint óriási sikert aratott a partin, hiszen sokan újra sorba álltak a már megkósolt ételekért.

A gála és fogadás előtt három nappal indult előkészületek során száz ételt, illetve harminc desszertet készítettek el – ezek közül négy volt tehát magyar –, vendégenként pedig tíz adaggal számoltak, így összesen 15 ezret kellett készíteni belőlük.

Szántó a konyha helyett a rendezvényteremben tartota a frontot, hiszen az ott lévő látványpultban született meg például

a vadas, amire a terembe elsőként érkező Samuel L. Jackson azonnal lecsapott.

A séf a Street Kitchennek arról mesélt, hogy csak a színész érkezésekor fogta fel, valójában kiknek is fog főzni, és nagyon örült annak, hogy a Dűne alkotói is odamentek hozzá, majd magyarul köszöntek neki.

Mindegyik fogásra büszke vagyok, a teljesen hagyományosan elkészített Eszterházy-tortára ugyanúgy, mint a különleges bonbonként prezentált somlóira. De az, hogy a wagyu marhából készült vadasért folyamatosan jöttek vissza hozzám, csodás érzés volt

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik