A következő élő közvetítés része A CODA lett a legjobb film, de Sipos Zsuzsanna és Will Smith is Oscar-díjas – Kövesse velünk élőben a gálát!

Will Smith Oscar-díjas

ROBYN BECK / AFP
ROBYN BECK / AFP

Néhány pillanattal azután, hogy felment felpofozni Chris Rockot, másodjára is visszatért a színpadra Will Smith, ezúttal magasztosabb céllal: a Richard királlyal ő nyerte a legjobb férfi főszereplő díját. A színész zokogva mondta el köszönőbeszédét, elsősorban az általa alakított Richard Williansnek ajánlotta a díjat, de természetesen saját családjának is megköszönte azt, kiemelve édesanyját. Egyúttal bocsánatot kért a jelölttársaitól és az Akadémiától – bár nem nevesítette, szinte biztosan Rock felpofozására gondolt. Idézte Denzel Washingtont is, aki a pofozás után nyugtatta a színfalak mögött, és azt mondta neki, hogy a csúcson kell a legjobban vigyázni.

A díjat Samuel L. Jackson, Uma Thurman és John Travolta adta át, az utóbbi kettő még rögtönözve el is táncolta a Ponyvaregényben látott legendás táncukat, mielőtt Jackson egy igazán tarantinós mozzanattal előhúzta volna a színész nevét rejtő borítékot egy aktatáskából.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik