Kultúra

Ókovács Szilveszter szerint bornírt hülyeség, hogy Orbán leváltására célzott volna beszédében

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd
Az Operaház igazgatója szerint „szánt szándékkal amputálták” beszédét.

Tagadja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tizenkét évére és távozására célzott volna a Magyar Állami Operaház megnyitóján elhangzott beszédében – nyilatkozta az RTL Klubnak Ókovács Szilveszter, az intézmény igazgatója.

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem

– cáfolta a leghatározottabban az intézményvezető azt, hogy a miniszterelnökre utalt volna. Ókovács szerint mondandóját „szánt szándékkal amputálták”, hozzátéve, hogy ennyi erővel a nyitógálán elhangzott Háry János-részletekből is ki lehetett volna ragadni és más kontextusban értelmezni olyan mondatokat, hogy „ne sanyargassa magyar népét”, „szegény vagyok, szegénynek születtem”, vagy „ó, mely sok hal van a nagy Balatonban”, ami a köztársasági elnök horgászszenvedélyének kigúnyolása lehetne az igazgató szerint.

Nagyon remélem, hogy akárki kampányol, azért eddig már nem alacsonyodik le

– tette hozzá. Ókovács szerint beszédében valójában arra utalt, hogy rajta kívül egyedül Lukács Miklós vezethette tizenkét éven át az Operaházat.

Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni

– nyilatkozta az igazgató.

A közmédia archívumából azóta eltűnt, ám a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt által ismét megosztott videóban az látszik, ahogyan a miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó összenéznek az Operaház díszpáholyában, miután Ókovács beszédében arról beszél, hogy tizenkét év után „már tényleg mindenkinek mennie kell”.

Kapcsolódó
Orbán előtt azzal viccelődött az Operaház igazgatója, hogy 12 év után mindenkinek lejár az ideje
Pedig Ókovács Szilveszter saját magáról beszélt, nem a miniszterelnökről, a felvétel mégis eltűnt a közmédia archívumából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik