Kultúra

Két fiú hatvan éve elrejtett üzenete került elő a budai Oroszlán-sziklánál

Óbuda régi képeken / Facebook
Óbuda régi képeken / Facebook
KINSC – hirdeti a lap nagy betűkkel, kincs azonban nem lapult az apró üvegben.

A budai hegyekben barangolva szinte néhány lépésenként bukkanhatunk gyönyörű helyekre, a szép kilátópontok, illetve építmények közt, az erdőben barangolva azonban akár geoládákat is kereshetünk.

Az ezredfordulón született hobbi célja, hogy az emberek a kezükben egy GPS-eszközzel megtalálják az elrejtett dobozokat, bennük egy jelszóval, illetve egy naplófüzettel, ahol magát a felfedezés tényét lehet rögzíteni.

Egy ilyen ládát keresett néhány nappal ezelőtt a nyolcéves Kartal, aki a Oroszlános-szikla közelében
(ennek kalandos történetét korábban hosszú cikkben mutattuk be) ehelyett egy hatvanegy éve lezárt tintásüvegre bukkant – derül ki egy, az Óbuda régi fotókon nevű Facebook-csoportban megosztott történetből.

Óbuda régi képeken / Facebook

A tinta egy részét még mindig őrző tárolóban egy papír is lapult, rajta két fiú, Szabó József és Fodor Lajos ma is jól olvasható üzenetével:

KINSC

Én, Szabó József és Fodor Lajos

Fogadom, hogy minden erőmet arra használom fel, hogy utódaink számára knicste biztosítsunk. Ezen levél találja utódainkat egészségben és boldogságban. Esküszünk az élő istenre édesanyánk szívére, saját boldogulásainkra, hogy ezt a titkot csak utódainknak szabad megtuni. Ez a titok csak a családban maradhat meg.

SzJ
FL
Bp 1961. II. 2.

Óbuda régi képeken / Facebook

A fogadalmat jegyző két fiú azóta már a hetvenes évei elején járhat, és talán népes családjuk is van, akiknek talán a nagy titkot is átadták. A történet folytatására talán sosem derül majd fény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik