Kultúra

Nádasdy Ádám: A miniszterelnök hülyeségeket beszél

Mármint ami a homoszexualitás és a pedofília kapcsolatát illeti.

Ma hetvenöt éves Nádasdy Ádám költő, nyelvész, műfordító, akivel Veiszer Alinda beszélgetett a blogján. (Az interjút, szokás szerint, először a Telex láthatta, szemlézhette.)

Nádasdy beszélt a hazafiságáról:

Azzal, hogy én magyarra fordítok klasszikus műveket, azzal a hazának teszek szolgálatot.

Szólt 1956-ról, amikor tízéves volt, és a családja a nappalokat a picében töltötte.

Éjszakára felmentünk aludni, de négykézláb kellett járni a lakásban. Hát ez nagyon tetszett nekem, hogy apám, anyám négykézláb jár.

Szólt a vallásról és önmaga homoszexulitásáról:

Katolikus neveltetést kaptam, az is vagyok, a katolikus egyház igencsak fanyalogva viszonyul a melegséghez, néha ellenségesen, néha vállveregetően, lekezelően, néha emberségesen, ez igaz, de azért a katolikus egyházat nem szabad a Jóistennel összetéveszteni… Azért szerettem volna rendes katolikus lenni, de rájöttem, hogy ez nem fog menni, mert ha gyónni megyek (ami jó esetben egy nagyon tisztító beszélgetés lehet), azt nem lehetett csinálni, mert ha nem mondom meg, hogy egy férfival élek, akkor nincs értelme az egésznek, hazudni minek. Ha megmondom, akkor a pap kénytelen lett volna azt mondani, hogy jó, mindenre van bocsánat, de ígérd meg, hogy abbahagyod. Én meg ezt nem ígértem volna meg.

Szóba került, hogy a Fidesz megpróbálja összemosni a homoszexualitást a pedofíliával, és Orbán Viktor szerint „a homoszexualitás jelen van, arról, hogy elvezet-e a pedofíliáig, arról egy nagyon nagy vita van”. Nádasdy Ádám reakciója:

A miniszterelnök hülyeségeket beszél. Azt azonban üdvösnek tartom, hogy visszhangzik az ország ettől, és most már senki nem tehet úgy, mintha melegek nem lennének a világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik