Kultúra

Ez történt volna, ha Harry Potter varázslóiskola helyett programozók közé kerül

Youtube
Youtube
Az első mozifilm átgyúrt előzeteséből a varázslóképzőnél hajszálnyival sem békésebb Roxfort Hacker és Programozóképző Szakiskolát ismerhetjük meg.

Az elmúlt huszonegy év jó részében lehetetetlen volt akár csak néhány órát is eltölteni anélkül, hogy legalább egy halovány Harry Potter-utalással ne találkoztunk volna, így hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy újat már biztosan nem fogunk látni a témában.

Ezt cáfolja meg az első mozifilm megjelenésének 20. évfordulóján, 2021 júniusában kiadott kétperces rajongói anyag, ami az első két film előzetesét gyúrta át úgy, hogy a történet teljesen új irányt vegyen: Harry-t nem egy házimanó, hanem egy drón látogatja meg, a tizenegy éves fiú pedig nem varázslótanonc, hanem elképesztő tehetséggel megáldott programozó, a Roxfort Hacker és Programozóképző diákja.

A meredek felütés még meredekebben folytatódik: a villám alakú sebhelyből Apple-logó lesz, a Tekergők Térképén az ikonná vált Office-segéd, Gem Géza bukkan fel, a lépcsőházi festmények hologramokká válnak, Voldemortot a 2001: Űrodüsszeia HAL-9000-ese helyettesíti, a Roxfort és környéke pedig leginkább a Szárnyas fejvadász világának a Mátrixéval való keveredésévé válik, ahol aranycikesz helyett egy Bitcoin repül a kviddicspályán:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik