Kultúra

A Jackass idiótái izgalmasabbnak bizonyultak a Föld pusztulásánál

Paramount Pictures / YouTube
Paramount Pictures / YouTube
A Jackass Forever tarolt, a Moonfall viszont elhasalt a mozipénztáraknál.

Húsz év után mozifilmmel tér vissza a Jackass egy mozifilmmel, és a jelek szerint van igény az ezredforduló önveszélyes idiótáinak mutatványaira. A 10 millió dollárból készült Jackass Forever egy hétvége alatt 23,5 millió dollárt gyűjtött be az amerikai mozikban, amivel jelentősen túlszárnyalta az előzetes elvárásokat. A Johnny Knoxville vezette team tagjai az elmúlt évtizedekben persze jócskán lecserélődtek, de láthatóan nem tört meg a lendület:

Elképzelhetetlenül nehéz szavakat találni, hiszen olyan tempóban követik egymást a repülő emberek, felrobbanó fotelek, az álmennyezetet áttörő, nagypapának öltöztetett férfi, a kígyó- és skorpiómarás, illetve a különböző veszélyes mutatványok, hogy az embernek fél másodperce sem marad összeszedni a gondolatait

írtuk a trailerről egy hónappal ezelőtt.

A Jackass Forever jó indításával ellentétben viszont kifejezett bukásnak tűnik a Moonfall bemutatkozása. Roland Emmerich 140 millió dolláros büdzséjű katasztrófafilmje hiába vonultat fel mindent, amit egy apokaliptikus sci-fiben csak elképzelhetünk, és van tele neves színészekkel (Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña és Donald Sutherland) mindössze 10 millió dollárt hozott be az első hétvégén. A harmadik helyre 9,6 millió dollárral még mindig befért a decemberben bemutatott Pókember: Nincs hazaút, amely 750 millió dolláros észak-amerikai bevételével hamarosan leelőzheti a 760 milliós Avatart is, megszerezve a filmtörténeti dobogó harmadik helyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik