Kultúra koronavírus

Mégiscsak figyelmezteti a hallgatókat a Spotify a vírust és oltást érintő podcastekben

Alice Chiche, Carmen Mandato / AFP
Alice Chiche, Carmen Mandato / AFP

Hiteles információkat tartalmazó, megbízható oldalakra irányítja tovább hallgatóit a Spotify azokról a podcastekről, amelyekben a koronavírusról és az oltásokról hangzanak el különféle állítások. A leghallgatottabb zene- és podcastfelület menedzsmentje azután döntött így, hogy Neil Young és Joni Mitchell is leszedték a dalaikat a Spotify-ról, mert nem akartak egy platformon szerepelni Joe Rogan népszerű podcastjával, amelyben a műsorvezető hamis információkat adott elő tényként a koronavírussal kapcsolatban.

Kapcsolódó
Oltásellenesnek tartott podcast miatt hagyná ott a Spotifyt Neil Young
Vagy Joe Rogan, vagy Neil Young – adott ultimátumot a rocklegenda.

Januárban több száz tudós és egészségügyi dolgozó írt nyílt levelet a Spotify-nak, hogy felhívják a figyelmüket a félretájékoztatás és álhírterjesztés veszélyeire. Rogan podcastje jelenleg a leghallgatottabb az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, így az ott elhangzó vélekedéseknek rendkívüli hatásuk van a közgondolkodásra, emiatt figyelmeztetni kell a hallgatókat azok valóságtartalmára – írták.

Válaszként nemcsak néhány előadó távozott a felületről, hanem a részvényárfolyamok is esni kezdtek – írja a CNN. A Spotify ezért most frissítette régóta változatlan formában közölt szabályzatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik