Kultúra koronavírus

Oltásellenesnek tartott podcast miatt hagyná ott a Spotifyt Neil Young

KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Neil Young nyílt levélben követelte, hogy a Spotify távolítsa el a zenéjét, mivel Joe Rogan podcastja tévhiteket terjesztett a streamingszolgáltató segítségével.

Megkaphatják Rogant vagy Youngot. De egyszerre a kettőt nem

– írta a sztár a menedzsmentjének és lemezkiadójának címzett levelében, írja a BBC:

Rogant gyakran bírálják, amiért oltásszkeptikus nézeteket hangoztat, és megcáfolt állításokat terjesztett a Covid-19 parazitaellenes gyógyszerrel, az ivermektinnel való kezeléséről.

A Spotify, amely 2020-ban 100 millió dollárt fizetett a podcast jogaiért, még nem nyilatkozott.

Young egy nyílt levélben tette közzé megjegyzéseit, amelyet rövid időre felkerült a Neil Young Archives weboldalára, mielőtt eltávolították volna.

Szeretném, ha a Spotify ma azonnal tudná, hogy az összes zenémet el akarom távolítani a platformjukról. Azért teszem ezt, mert a Spotify hamis információkat terjeszt a vakcinákról – potenciálisan halált okozva azoknak, akik elhiszik az általuk terjesztett dezinformációkat. Kérem, hogy még ma azonnal cselekedjenek ez ügyben, és tájékoztassanak az ütemtervről

– írta a 76 éves rocklegenda, akinek négy olyan dala is van, amelynek hallgatottsága átlépte a 100 milliót a Spotify-on. Neil Young zenéi azonban a cikk megjelenésekor még elérhetők voltak a streamingszolgáltatón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik