Kultúra

A Disney nyugtatgatja a kiakadt Peter Dinklage-t: nem olyanok lesznek Hófehérke törpéi, ahogy megszoktuk

MGM
MGM

Amint arról beszámoltunk, Peter Dinklage elég egyértelműen kifejezte nemtetszését amiatt, hogy a Disney élőszereplős Hófehérke remake-et készít. Szerinte a Disney egyfelől progresszívnek akar látszani, ám az, hogy barlangban élő törpékről készítenek filmet, igazi hátraarc, minthogy régi sztereotípiákra erősít rá a törpeség kapcsán. A Trónok harca Tyrion Lannistereként Emmy- és Golden Globe-díjat is nyert színész kifakadására a Disney most közleményben reagált, jelezve, hogy tisztában vannak a témában rejlő nehézségekkel.

Hogy elkerüljük az eredeti filmben rejlő sztereotípiák erősítését, más megközelítést alkalmazunk ezzel a hét karakterrel kapcsolatban, és konzultáltunk a törpeséggel élők közösségével ebben a témában. Már várjuk, hogy többet mondhassunk minderről, ahogy a film hosszas előkészítés után gyártásba kerül.

A Hollywood Reporter úgy tudja, a Disney több konzulenst is alkalmaz a film előkészítéséhez, hogy elkerüljék az esetleges kulturális visszásságokat, ám, hogy hogy sikerül összehozni azt, hogy el is mondják a klasszikus mese új változatát, és ne is lépjenek senki tyúkszemére, az egyelőre kérdés. A Hófehérke forgatása még idén elkezdődhet, a címszerepet Rachel Zegler, a West Side Story Mariája alakítja majd, aki latinaként a Disney kritikusai szerint csak azért kapta meg a szerepet, hogy progresszívnak tűnjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik