Kultúra

Peter Dinklage: hülyeség újra filmet csinálni a Hófehérke és a hét törpe sztorijából

Dave J Hogan / Getty Images
Dave J Hogan / Getty Images
A Disney progresszívnek akar látszani, de valójában semmit sem változott – mondja.

Az amerikai filmstúdió az elmúlt években sorra veszi le a polcról a legendás animációs filmjeit, hogy azokból új verziókat készítsen: a Szépség és szörnyeteg, illetve az Oroszlánkirály elsöprő sikere után most a kategóriát megteremtő – és egyben a Disney-t világhírűvé tévő – Hófehérke és hét törpe jutott erre a sorsra.

Az alig néhány nappal 1937 karácsonya előtt bemutatkozott filmről a stúdió nemrég bejelentette, hogy a főszerepben a West Side Story-val nemrégiben széles körben ismertté vált, kolumbiai anyától és lengyel apától született Rachel Zeglert láthatjuk viszont, a mérgezett almával érkező gonosz boszorkát pedig Gal Gadot alakítja majd.

A projekttel szemben eddig nem merültek fel ellenző hangok, most azonban a Cyranóban kapott szerepe reklámozására egy népszerű tengerentúli podkesztben feltűnt Peter Dinklage osztotta meg a gondolatait – írja az Indiewire.

Kapcsolódó
Az új Cyrano-film főhősének nem is nagy az orra, hanem egész más miatt nincs önbizalma
Magyar feliratos előzetes érkezett Joe Wright Cyrano című zenés romantikus drámájához.

A magyarok számára leginkább a Trónok harcában alakított karaktere, Tyrion Lannister miatt ismert színész kijelentette: kicsit megdöbbent azon, hogy a Disney arra volt büszke, hogy egy latin színésznőnek adta Hófehérke szerepét, azon azonban nem gondolkodtak el, hogy maga a történet mit is jelent:

Egyrészt persze progresszívek vagytok, másrészt viszont tesztek egy kib*szott hátraarcot, mert hét, barlangban élő törpéről meséltek el egy történetet. Hát mi a f*szt csináltok? Semmit sem tettem azért, hogy kikerüljünk ebből a skatulyából? Azt hiszem, nem vagyok elég hangos…

Dinklage véleményéhez hasonló gondolatok az elmúlt években számtalanszor is szárnyra keltek Hollywoodban, sőt, vita alakult ki arról, hogy el kellene-e felejteni a mostanra túlhaladott történeteket, vagy épp újra és újra reflektorfénybe kell őket állítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik