Kultúra

Itt az új Poirot-film, a Halál a Níluson hosszú előzetese

Youtube
Youtube
A februárban érkező filmben újra Kenneth Branagh alakítja majd a belga detektívet.

Agatha Christie munkássága nekünk, magyaroknak az elmúlt évtizedekben kulturális alapkővé vált, köszönhetően főként annak, hogy a regényeket fillérekért árulták, a jórészt David Suchet főszereplésével készült, hetven epizódot élt tévésorozatot (1989-2013) pedig a rendszerváltás óta minimum kétszázhétszer tűzték műsorra.

Épp ezért is örömhír, hogy az írónő 1973-ban született regénye, a Halál a Níluson filmváltozatának végre van végleges premierdátuma: 2022. február 11-én biztosan látható lesz már a szigetországbeli mozikban, és remélhetőleg Magyarországra is minél előbb eljut majd.

A 2017-es Gyilkosság az Orient expresszen után itt is Kenneth Branagh bújik a legendás detektív bőrébe, a stábban pedig számtalan híresség, köztük a négy Oscarra jelölt Annette Bening (Amerikai szépség), Russell Brand, Gal Gadot, illetve a tavaly egy szexuális zaklatási botrány középpontjába került, szex-, drog- és alkoholproblémákkal is küzdő Armie Hammer is feltűnik – utóbbi egyben a fő oka lehetett annak, hogy a filmet 2020 decembere óta még nem mutatták be.

Most végül mégis a premier mellett döntötték, így a harmincas évek felső tízezrének pezsgő mindennapjait bemutató, címéhez hűen a Níluson, illetve annak környezetében játszódó történetet végre mindenki láthatja.

Ennek apropóján egy új előzetest is kiadtak, ami két percben, eddig még nem látott képekkel enged betekintést az események sűrűjébe:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik