Kultúra

Demjén Ferenc: A legutolsó bulin még ott volt mellettem Balázs Fecó és Kóbor János Mecky

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás
A zenész szokásos évvégi koncertjére készül, ahol két éve még mindkét elhunyt legenda ott állt mellette – ez volt az utolsó élő fellépésük.

Bár nagyon várja, szomorú élmény lesz az idei jubileumi koncert a Papp László Budapest Sportarénában Demjén Ferenc számára – árulta el a zenész a Blikknek.

Demjén immár huszonharmadik alkalommal készül a szokásos évzáró fellépésre, amely tavaly a járvány miatt elmaradt. Elmondta, hogy a kimaradás rendkívül fájdalmas élmény volt számára, ezért idén bőven van tartozása a közönség felé. A járvány alatt vidéki birtokán, teljesen visszavonultan élt, ahol ugyan elmondása szerint a nyugalom jól esett neki, a kreativitásának már kevésbé tett jót az elszigeteltség:

Ilyenkor nehezebben születnek a dalok, a gondolatok, a dallamok. Hiányzott a színpad, a közönség közelsége és moraja

Bár a koncertre a lehető legnagyobb örömmel és lelkesedéssel készül, keserűség és fájdalom is keveredik a boldogsággal a pandémia alatt elvesztett zenésztársai, Kóbor János és Balázs Fecó miatt, akik két éve éppen mellette álltak utoljára színpadon.

Ezúttal nem lesz vendég a koncerten, a legutolsó bulin még ott volt mellettem Balázs Fecó és Kóbor János Mecky, a szívem szakad bele, már egyikük sem él. Megdöbbentő, hogy épp az én bulimon álltak utoljára közönség előtt. Muszáj előrenézni a gyász közepette is, mert úgy érzem, a koncertem afféle vízválasztó lesz. Ezt hittel vallom: le kell zárnunk ezt a rossz, félelmekkel, veszteségekkel, fájdalmakkal teli, sötét időszakot. Túl kell lépni az elmúlt hónapok lelki nyomá­sain. Új időszak kezdődik, s talán a dalaim segítenek abban, hogy higgyünk ebben

– nyilatkozta a zenész, hozzátéve, hogy ő maga már mindhárom oltását megkapta, sőt, az influenza ellen is beoltatta magát.

Kapcsolódó
Megvan, mikor búcsúztatják Kóbor Jánost
A gyászszertartásra bárki eljöhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik