Kultúra

Megvan, mikor búcsúztatják Kóbor Jánost

Szigetváry Zsolt / MTI Fotó
Szigetváry Zsolt / MTI Fotó

December 17-én a Szent István Bazilikában tartják Kóbor János hivatalos gyászszertartását – nyilatkozta a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere. Trunkos András elmondása szerint a szertartáson bárki részt vehet, azon Frenreisz ­Károly, valamint a rajongói klub vezetője, Gazdag László is beszédet mond majd.

A menedzser emellett azt is el szeretné érni, hogy a televízió is közvetítse a szertartást.

Sok külföldön élő rajongó szerette ­Meckyt, de nem tudnak Budapestre utazni a szertartásra, viszont szeretnénk, ha ők se maradnának le róla

– indokolta.

A december 6-án, rövid betegség után, a koronavírus szövődményeinek következtében elhunyt Kóbor János hamvait végakaratának megfelelően a Balatonba szórják majd, ám az a szertartás már csak a szűk családnak szól majd.

Trunkos András tegnap a Borsnak is nyilatkozott: elmondta, Kóbor János halálával az Omegának vége, az énekest ugyanis

nem lehet helyettesíteni, elképzelhetetlen, hogy ez a zenekar hova léphetne tovább. Ahogy vége az ünnepeknek, le kell ülnünk Elefánttal és Ferivel, és közösen kell kitalálnunk, hova és hogyan tovább. Hogy mi a tisztességes, mi a méltó? Valójában elképzelésünk sincs, hogy mi legyen. Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. Omega néven többé nem lép zenekar színpadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik