Kultúra

Adventi programok decemberre

Adventi fényfestés a Gerbeaud-ház homlokzatán, téli csodavilág a Westend tetején és balatoni jégpályák programajánlónkban.

Adventi fényfestés a Gerbeaud-ház homlokzatán

Varázslatos fényvilág születik fél óránként a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban! Téli életképek, ünnepi jelenetek és budapesti városképek elevenednek meg a Gerbeaud-ház homlokzatán. Minden nap újabb és újabb meglepetés várja a vásár látogatóit, a fényfestésekből pedig kibontakozik a téli főváros mozgalmas, hangulatos és vidám élete.

Budapesti Karácsony

Időpontok:

  • december 1-26. között minden nap.
  • Hétköznap 17:00 és 21:00 óra között fél óránként.
  • Hétvégén 17:00 és 22:00 óra között fél óránként.

Van magyar karácsonyi mozi és még jó is!

Remek dolog, hogy Tiszeker Dániel és csapata felfedezte azt a hiányt, miszerint nekünk, magyaroknak nincsen még saját karácsonyi romantikus filmünk, a Nagykarácsony ezt a feladatott jött ellátni, és szolgálatát oly pontosan látta el, mint egy tűzoltóbrigád – írtuk legutóbbi filmkritikánkban. Akit érdekel a bővebb történet, itt elolvashatja:

Kapcsolódó
Üzembiztos receptből sütötték, jól is sikerült az első magyar karácsonyi romkom
A Nagykarácsony nem lesz ugyan műfaját felforgató korszakos klasszikus, de nem is kell az legyen, így is mindent tud, amit ennek a műfajnak tudnia kell. Kritika.

A Nagykarácsonyban az a legjobb, hogy pontosan tudja, mit vállalt, és azt akarja megcsinálni, nem többet, nem kevesebbet. Nem akar cigánykereket hányni progresszióból, nem akarja megújítani, kitekerni, újraértelmezni a műfajt, arra a karácsonyi filmeknek ugyanis semmi szükségük nincsen.

A Nagykarácsonyt november 25-től játsszák a hazai mozik, 109 percben. 24.hu: 7/10

Winter Wonderland – Téli csodavilág a Westend Tetőkertben

A Winter Wonderland egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal. A szabadtéri, tetőkerti eseményekre a belépés ingyenes!

Westend Shopping Center
  • A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1.500 forint,  viszont ezért cserébe egy 1.500 forint értékű Westend ajándékkártyát adnak. A helyszínen bérelhető korcsolya bérleti díja: 800 Ft.
  • A körhinta ingyenes, de használata a Westend Applikációban lévő kupon bemutatásához kötött. Egy nap egy telefonról 2 db kupon váltható be. A körhintát gyerekek használhatják.

Bővebb információ a Westend honlapján vagy a Facebook-eseményeknél:

Irány a Balaton – télen is

November 26-tól a Balatonnál több helyen – Bogláron, Lellén, Siófokon, Füreden, Szigligeten és Keszthelyen – nyílnak meg a műjégpályák, Aranyvasárnaptól pedig Balatonalmádiban is lehet korcsolyázni, utóbbin a műjégpálya februárig tart nyitva, a használata ingyenes lesz. A listát bővebben itt lehet elolvasni:

Kapcsolódó
Íme a téli balatoni jégpályák listája
Balatonfenyvesen idén nem nyit ki a jégpálya, Siófokról még nem született döntés.

Ünnepi járatok Budapesten

Idén sem maradunk fényvillamos nélkül, viszont ebben az évben tizenegyféle ünnepi jármű közül választhatunk: villamos, hév, troli, busz stb.  Az ünnepi járatok részletes menetrendje a BKK oldalán érhető el.

BKK

Ide megéri elutazni jövőre

Turista szemszögből vannak Európának olyan fehér foltjai, ahova a magyar emberek zömének eszébe sem jutna elutazni. Mivel a Ryanair november 2-án elindította a történelem talán első közvetlen, rendszeres Budapest-Kaunas járatát, jegyet váltottunk rá, nem véletlenül. Litvánia második legnagyobb városa, Kaunas lesz jövőre Európa Kulturális fővárosa, megnéztük, hogyan állnak az előkészületekkel. Lesz itt minden, mi szemnek-szájnak ingere: színház, kiállítások, Fluxus események, Yoko Ono, Marina Abramovic, szuper városnézések és persze a város csodálatos, art deco szövete – írtuk róla cikkünkben.

Kapcsolódó
A balti Bestiáért és időgéplakásokért is megéri Litvániába menni jövőre
Litvánia második legnagyobb városa lesz jövőre Európa Kulturális fővárosa, megnéztük, hogyan állnak az előkészületekkel.

Már csak azért megéri januártól bármikor elugrani Kaunasba – már ha a Covid engedi –, mert megnézhetjük a Veszprém 2023 projekt egyik laborját, ahova pár hónapja egy veszprémi küldöttség is ellátogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik