Kultúra

Először lesz női elnöke a Disneynek a cég történetében

John Keeble / Getty Images
John Keeble / Getty Images
Susan Arnold előtt sosem volt még női vezetője a 98 éves cégnek.

Új vezetőt választott a Disney, a cég 98 éves történetében először tölti be a posztot egy nő – írja a Variety. Susan Arnold tizennégy éve tagja az igazgatótanácsnak, korábban olyan cégeknél dolgozott vezetői pozícióban, mint a McDonald’s vagy a Procter and Gamble.

Alig várom, hogy betölthessem az igazgatótanács elnöki posztját, szolgálhassam a Disney részvényeseinek hosszú távú céljait, és együttműködhessek Bob Chapekkel, a cég vezérigazgatójával, aki a vállalat évszázados kreatív érdemeire és innovációjára épít

– írta közleményében Arnold.

A december végén leköszönő vezető, Bob Iger 2005 óta vezette a céget, az ő nevéhez fűződik a Disney rohamléptékű bővülése: vezetősége alatt kebelezték be a Marvel Studiost, a Lucasfilmet, a Pixart és a Foxot is. Távozását már 2020 elején bejelentette, ám megbízatása ügyvezető-helyettesként még idén december 31-ig tart. Iger mellett más vezetők is távoznak a cégtől: Gary Mars, a Disney Branded Television elnöke és kreatív igazgatója, Alan Horn, a stúdiók vezetője, valamint Alan Braverman, a cég általános jogtanácsosa is felmondott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik