Kultúra

A Szellemirtók lenyomták az Örökkévalókat az amerikai mozikban

THEO WARGO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
THEO WARGO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Meglepően jól indított a Szellemirtók: Az örökség, ezzel a második helyre szorította az Örökkévalókat, amely mindössze két hétig volt a nézettségi lista élén az észak-amerikai mozikban. A legfrissebb statisztikák szerint a kísértetvadászok történetének folytatása 44 millió dollárt termelt a tengerentúlon, pedig ennél kevesebb pénzt jósoltak neki. Érdemes összevetni a 2016-ban bemutatott női Szellemirtókkal, amely nagyjából ugyanennyi pénzt hozott nyitóhétvégéjén, de egyrészt akkor nem tombolt a járvány, másrészt a 2016-os változat kétszer annyi pénzből készült, mint az új film. A nézőszámok mellett a kritikákon is látszik, hogy ugyan ettől sem voltak elájulva a kritikusok, sokkal jobban szerették a női Szellemirtóknál, amelyet konkrétan a földbe döngöltek. Az új részben egy teljesen gyerekbandát ismerünk meg, de az olyan veteránok is visszatérnek, mint Bill Murray.

A három hete bemutatott Örökkévalók ezzel a második helyre csúszott, múlt heti bevétele az egy héttel korábbihoz képest a harmadára esett vissza: 10,8 millió dollárt hozott. A Marvel-filmnek azonban nincs oka különösebb panaszra, mert bár nem aratott akkora sikert, mint ahogyan azt várták, már 336 milliós globális bevételnél tart. Az Örökkévalókat követi a Clifford, a nagy piros kutya című animációs film, amely múlt héten nyitott meglepően jól, de a második hetén is bevonzotta a nézőket – elsősorban a fiatalabb generációt – a moziba, 8,1 milliót termelt a túlméretezett eb.

A dobogóra már nem fért fel Will Smith új filmje, a Richard király, amely Serena és Venus Williams édesapjáról szól, elsősorban arról, hogyan csinált a férfi lányaiból teniszcsillagokat. A film mérsékelten érdekelte a nézőket, 5,7 millió dollárt hozott. Ezt követően jönnek az utóbbi hónapok nagy blockbusterei: ötödik helyen a Dűne újabb 3,1 millióval, a Venom 2 2,8 millóval, a Nincs idő meghalni pedig 2,7-tel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik