Kultúra

Egy stábtag Alec Baldwint és a fegyvermestert is pereli a halálos baleset miatt

Serge Svetnoy / AFP
Serge Svetnoy / AFP
A fővilágosítónak tehetetlenül kellett végignéznie, ahogy barátja, Halyna Hutchins meghal a karjaiban.

Alec Baldwin október 21-én okozott halálos balesetet a Rust című film forgatásán, amikor egyelőre nem tisztázott okokból éles lőszer került a kellékfegyverébe, amivel halálosan megsebesítette a film operatőrét, Halyna Hutchinst. A film fővilágosítója, Serge Svetnoy gondatlanság miatt pert indított Alec Baldwin, a producerek, a rendezőasszisztens és a fegyvermester ellen is.

Svetnoy jelen volt, amikor a halálos baleset történt, állítása szerint sérülést és komoly érzelmi stresszt szenvedett el. Élete leghangosabb dördülését hallotta, elsüvített mellette a golyó, majd tehetetlenül kellett végignéznie, ahogy kollégája és barátja, Hutchins elvérzik. A fővilágosító már a targédia utáni napokban is egy hosszú Facebook-posztban fejezte ki felháborodását a professzionalizmus hiánya és a forgatáson tapasztalható gondatlanság miatt. A benyújtott keresetben az áll, hogy Svetnoy épp egy díszlet világítását állította be, és mindössze két méterre állt Baldwintól, amikor a lövés eldördült. Ijesztő süvítést és légáramlatot érzett a jobboldalán, és puskapor szállt a levegőben. Ezt követően látta, hogy Hutchins a törzséhez kap, és segített őt lefektetni a földre. Ahogy tartotta a hátát, érezte, hogy a keze vértől nedves. Megérkezett az orvos, aki megvizsgálta a sebet.

Ezután következett a felperes életének leghosszabb 20-30 perce, amint megpróbálta megnyugtatni és támogatni a földön fekvő Ms. Hutchinst, tehetetlenül figyelve, ahogy menthetetlenül veszti el eszméletét

A mentők érkezése után sírásban tört ki az indulat, gyász, sokk, trauma és szorongás súlya alatt, ekkor tudatosítva azt is, hogy a golyó mindössze centikkel süvíthetett el a feje mellett. Alec Baldwin a napokban szólította fel a film-és sorozatipart, hogy minden forgatásra fogadjanak fel rendőröket, akik felügyelni tudják a biztonságos fegyverhasználatot

Kapcsolódó
Alec Baldwin azt akarja, hogy rendőrök felügyeljék a filmes fegyvereket
A készülő filmje operatőrét véletlenül lelövő színész szerint is új szabályozásokra van szükség a filmes fegyverhasználatot illetően. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik