Kultúra

Alec Baldwin azt akarja, hogy rendőrök felügyeljék a filmes fegyvereket

GP Images / Getty Images / AFP GP Images / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
GP Images / Getty Images / AFP GP Images / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP
A készülő filmje operatőrét véletlenül lelövő színész szerint is új szabályozásokra van szükség a filmes fegyverhasználatot illetően.

Arra szólította fel a film-és sorozatipart Alec Baldwin, hogy minden forgatásra fogadjanak fel rendőröket, akik felügyelni tudják a biztonságos fegyverhasználatot – írja a Guardian a színész azóta már nem elérhető Twitter-bejegyzésére hivatkozva. Baldwin rövid bejegyzésében azt írta, hogy a fegyver minőségétől függetlenül – legyen szó igazi vagy hamis fegyverről – a produkcióknak gondoskodniuk kéne a rendőri felügyeletről.

Baldwin október 21-én okozott halálos balesetet a Rust című film forgatásán, amikor egyelőre nem tisztázott okokból éles lőszer került a kellékfegyverébe, amivel halálosan megsebesítette a film operatőrét, Halyna Hutchinst. A vizsgálat az ügyben azóta is folyik, és bár a hatóságok a nyomozás miatt nem adtak még ki túl sok információt, az biztos, hogy a fegyverben vaktöltény helyett éles lőszer volt, és azt Dave Halls rendezőasszisztens adta Baldwin kezébe. A filmipar szereplői sorra lépnek fel annak érdekében, hogy szigorítsák a forgatásokon használt fegyverekre vonatkozó előírásokat az Egyesült Államokban: Dwayne Johnson például már ki is jelentette, hogy az ő filmjeinek forgatásán többé nem lesz valódi fegyver, a hollywoodi operatőrök közül kétszázan pedig közös nyilatkozatban kérték az éles lőfegyverek betiltását a forgatásokon.

Kapcsolódó
Hogyan válhat gyilkos fegyverré egy kellékpisztoly?
Hibák és hiányosságok együttállása vezethetett oda, hogy Alec Baldwin kezében a múlt héten elsült egy kellékpisztoly, megölve ezzel a film operatőrét – mondja a 24.hu által megkérdezett filmes fegyverszakértő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik