Kultúra

Sting jövő tavasszal dupla koncerttel jön Magyarországra

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Jövő tavasszal újra Magyarországra jön Sting. A brit zenész My Songs című világkörüli turnéja keretében 2022. március 16-án a Papp László Budapest Sportarénában, 17-én a debreceni Főnix Arénában lép fel – közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel. Előzenekara fia, Joe Sumner lesz.

A koncertsorozaton Sting pályafutása legnépszerűbb dalait adja elő, a Police együttessel és szólóban írt számokat egyaránt. Az énekes-dalszerző legújabb albuma The Bridge címmel november 19-én jelenik meg. Az új anyagot a világjárvány alatt írta és rögzítette, a dalok témái a személyes veszteséggel, az elkülönítéssel, a zűrzavarral, a bezártsággal, a rendkívüli társadalmi és politikai felfordulással foglalkoznak.

A turnén az énekest Dominic Miller gitáros, Josh Freese dobos, Rufus Miller gitáros, Kevon Webster billentyűs, Shane Sager harmonikás, valamint Melissa Musique és Gene Noble vokalista kíséri. A most hetven éves Sting a My Songs-turné keretében egyszer már fellépett Magyarországon, 2019 júliusában a Papp László Budapest Sportarénában.

Sting 1984 óta szólista, eddig tizenkét szólemezt jelentetett meg. Új stúdióalbuma legutóbb a jamaicai-amerikai reggae előadóval, Shaggyvel készített közös album, a 2018-as 44/876 című anyag volt, amit szintén élőben hallhattak a magyar rajongók a két előadó közös koncertjén.

Kapcsolódó
Az eső se mosta el az utcabált, amivé Sting és Shaggy az Andrássy utat változtatta
Nem gagyi hakni, hanem felkészült, alázatos örömzene volt a színpadon, a közönség meg vizes fiesztát tartott Sting és Shaggy ingyenes budapesti koncertjén.

Az énekes jövő márciusban tizenkettedik alkalommal fog Magyarországon játszani; első itteni koncertje 1988-ban az Amnesty International turnéja során volt, amikor Peter Gabriellel, Bruce Springsteennel és Tracy Chapmannel a Népstadionban lépett fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik