Kultúra

Ezen a héten is bronzérmes lett az Elk*rtuk a magyar mozikban, a Dűnét pedig még mindig nem lehet legyőzni

Intercom
Intercom
A Magyarország által Oscarra jelölt Post Mortem pedig a premierhéten máris bejutott a legjobb tíz közé.

A Filmforgalmazók Egyesülete ezen a héten is közzétette az elmúlt egy hét (okt.28.-nov.3.) magyar mozis nézettségi adatait, ami ezúttal is hozott meglepetéseket: a premierhéten, illetve az azt követő hét napban is bronzérmes Elk*rtuk ugyanis ezúttal is a harmadik helyen végzett.

Köszönhető ez persze az ország legkülönbözőbb pontjain feltűnő óriásplakátoknak, a 2006-os események történéseit a jelenlegi kormány szemszögéből bemutató kamionos vándorkiállításnak, illetve a továbbra is szervezett ingyenes vetítéseknek, amik bevételt nem hoznak, a nézőszámot azonban növelik.

A múlt héten még 65 ezer nézőnél járó, 96,1 millió forintos bevételt hozó filmet ezen a héten már csak feleannyian (32 365) látta, közel 45,8 millió forintot söpörve a kasszába.

A lényegen mindez persze semmit sem változtat, hiszen a következő napokban a nézők száma biztosan átlépi majd a százezret, kérdés azonban, hogy ezeknek az embereknek mekkora hányada fizetett azért, hogy helyet foglalhasson a moziszékekben.

A dobogó középső fokán ezúttal is a Venom 2 – Vérontó végzett, ami kis híján szintén felezte (-45%) a nézettségét, hiszen az Elk*rtuk-nál alig több nézőt (34 264), viszont jóval több bevételt (57,51 millió) termelt.

A továbbra is az élen álló Dűne is behúzta a kéziféket: harmadával (-34%) csökkent az erre jegyet váltók száma (71 826), azok azonban több mint 125 millió forintot hagytak a pénztáraknál.

Az első háromból ezen a héten is jócskán kiszorult a Gyilkos Halloween (20 840 néző, 31,56 millió), illetve a 007: Nincs idő meghalni (17 809 néző, 30,64 millió), amiket kis híján megelőzött a két premier, A farkas és az oroszlán (16 324 néző, 24,85 millió), illetve a Magyarország által a jövő évi Oscarra jelölt Post Mortem (14 325 néző, 22,54 millió).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik