Kultúra

Teljesen leállították Alec Baldwin filmjének munkálatait a lövöldözés miatt

Mostafa Bassim Adly / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Mostafa Bassim Adly / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A produkciós cég szerint ez egyelőre csak szünet, nem a vég, a forgatás egészen addig áll majd, amíg le nem zárul a vizsgálat.

Felfüggesztették Alec Baldwin új filmje, a Rust munkálatait addig, míg nem tisztázódik minden körülmény a véletlen lövöldözés ügyében – írja a Variety.

A krízis miatt úgy döntöttünk, leállítjuk a film munkálatait legalább addig, amíg a nyomozás teljesen le nem zárul

– állt a produkciós cég közleményében. Ismét megerősítették, hogy saját, belső vizsgálatot is folytatnak az ügyben, ám a folyamatban levő rendőrségi ügy miatt egyelőre nem mondhatnak többet a fejleményekről. Egyben részvétüket fejezték ki a megölt operatőr, Halyna Hutchins szeretteinek, a megsebesített rendezőt, Joel Souzát és családját pedig teljeskörű támogatásukról biztosították. A cég hozzátette azt is, hogy a stábtagok számára szakértői segítséget biztosítanak, élő és online konzultációkat tesznek elérhetővé, így segítve a gyász és a trauma feldolgozását.

Emellett bejelentették azt is, hogy pénzbeli adománnyal segítik az Amerikai Filmintézet által  az elhunyt operatőr emlékére a napokban létrehozott ösztöndíjalapot is.

Bár összetörtünk, és egyelőre nem látjuk, mit hoz a jövő a jelenlegi helyzet szerint ez inkább egy szünet, nem teljes leállás. A szellemiség, amely ezen a csodálatos helyen összehozott minket, megmaradt

– tették hozzá.

A Rust című western forgatásán még múlt héten történt a baleset, amely megrázta a világot: a főszerepet játszó Alec Baldwin kezébe véletlenül éles fegyvert adtak, amellyel agyonlőtte Halyna Hutchins operatőrt, Joel Souza rendezőt pedig megsebesítette, őt már azóta hazaengedték a kórházból. Az ügyben vizsgálat indult, egyes információk alapján nem ez volt az első alkalom, hogy elsültek a fegyverek a Rust forgatásán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik