Kultúra

Óriási harc megy az IMDb-n az Elk∗rtuk értékelésénél

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt
Szinte csak 1-es és 10-es osztályzatokat adnak a film hívei és ellenzői.

Látványos háború zajlik az IMDb-n az Elk∗rtuk című film csütörtöki bemutatója óta. A 2006-os eseményeket feldolgozó politikai krimit, amelyet a 24.hu kritikusa tucatthrillernek minősített, óriási érdeklődés övezi a filmértékelő portálon.

Kapcsolódó
A Gyurcsány-show nagyvászonra költözött: tucatthriller lett az Elk*rtuk, Dobrevvel a középpontban
Az Elk*rtuknak nem válik hátrányára a propaganda – ez az egyetlen ok, ami miatt a kampányra időzített filmet nem felejtjük el azonnal.

Az Internet Movie Database (IMDb) a legismertebb és legnagyobb méretű filmes internetes adatbázis, melyben filmszínészekről, filmekről, filmsorozatokról, egyéb televíziós műsorokról, reklámokról és videójátékokról lehet tájékozódni, a regisztrált felhasználók pedig értékelhetik a filmeket és szerkeszthetik az adatlapokat.

Az Elk∗rtukat szombat reggelig 15565-en értékelték, ez magasan felülmúlja a magyar mozifilmek átlagos értékelésének számait. Csak néhány példa: a 2017-ben bemutatott Kincsemet, a mai napig 5425-en értékelték 7,3 átlaggal, a nemrég debütáló Toxikomáról mostanáig 534-en mondtak véleményt, és 7,5-re taksálták az alkotást. Ennek fényében kiugró, hogy az Elk∗rtukat három nap alatt ennyien értékelték, az pedig különösen szembetűnő, hogy szinte kizárólag 1-es és 10-es osztályzatokat adnak a felhasználók. Mivel mostanáig jóval kevesebben voltak, akiknek feltétel nélkül tetszett a film (2012 vs. 13286, azaz 12,9 százalék szemben 85,4 százalékkal), így nem meglepő, hogy jelenleg a film IMDb értékelése 1,3-nál áll.

Ez az arány nem esik messze attól, amit korában Gyurcsány Ferenc jósolt. Igaz, a DK elnöke ennél azért jobb értékelésre számított, egy Facebook-kommentben 2,6-es átlagot valószínűsített.

Kiemelt kép: Helmeczy Dorottya producer (k), valamint Mózes András, Csőre Gábor, Bánovits Vivianne, Gubás Gabi, Jánosi Ferenc és Szőke Richárd színművészek (b-j) az Elk*rtuk című film sajtóvetítése után a budapesti Cinema MOM moziban 2021. október 22-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik