Kultúra

A Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon debütál az új magyar HBO-sorozat

HBO / The Orbital Strangers Project
HBO / The Orbital Strangers Project

A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválon lesz az új magyar HBO-sorozat világpremierje: A besúgó címen érkező sorozatot a Genfi Nemzetközi Filmfesztivál hívta meg a programjába, magyar sorozatok között elsőként.

Szentgyörgyi Bálint első sorozata a Genfi Nemzetközi Filmfesztivál (GIFF) nemzetközi sorozat kategóriájában fog versenyezni a november 5-14. között zajló mustrán. A besúgó díszbemutatója november 7-én lesz, az író-rendező Szentgyörgyi Bálint mellett az HBO producere, Závorszky Anna képviseli majd a sorozatot, a vetítés után közönségtalálkozón lehet majd kérdezni az alkotóktól.

A besúgó nyolc epizóddal készült, Szentgyörgyi Bálint mellett Mátyássy Áron és Miklauzic Bence is rendezőként vett részt a készítésben, Závorszky mellett a sorozat producere volt az HBO oldaláról Johnathan Young, a gyártó a Proton Cinema részéről pedig Petrányi Viktória.

A történet 1985 Budapestjére kalauzol, ahol valamelyest érezhető már a politikai változások szele, ebbe a közegbe érkezik a húszéves Geri, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait, és ezzel gyakorlatilag egy időben csatlakozik egy csapat ellenzéki fiatalhoz is, akik nyíltan szervezkednek a kommunista államrend ellen. Csak azt nem sejtik, hogy Geri mindeközben az Állambiztonságnak jelent, még ha nem is jószántából: súlyos beteg öccsét az állam által biztosított gyógyszer tartja életben. A sorozat hazai premierjéről egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik