Kultúra

Egy fiatal amerikai színészben él tovább Robin Williams szelleme

Youtube
Youtube
Jamie Costa közel negyven évet utazott vissza az időben, hogy Williams bőrébe bújjon. Tökéletesen sikerült neki.

A filmvilág minden lehetséges díját legalább egyszer megnyert Robin Williams több mint hét éve nincs már köztünk, az utána maradt űrt pedig csak egy, az életét feldolgozó film tölthetné be – gondolhatják sokan.

Ezt a véleményt jó eséllyel a fiatal amerikai színész, Jamie Costa is osztja, aki egy amerikai katonai akadémia iskolaelső kadétjából egy szempillantás alatt vált a Williams-imitátorok legjobbjává.

A színészlegendára halála után röviddel Never Had A Friend Like Him (Sosem volt olyan barátom, mint ő) című videójával emlékező, az elhunyt legfelejthetetlenebb alakításait tökéletesen felidéző, ezzel széles körben ismertté vált Costa most ugyanis egy ötperces anyaggal hívja fel magára a figyelmet, amit nézve egy valódi időutazáson vehetünk részt.

A Robin 1982 márciusába, a színészt igazán elismertté tett tévésorozat, az Egy úr az űrből (Mork & Mindy) forgatásának utolsó hónapjaiba repíti vissza a nézőt, mikor Williams értesül barátja, John Belushi kábítószer-túladagolás miatti haláláról. A kisfilm minden pillanata egyszerre csodás és ijesztő, hiszen Costa nem csak ruhájával, de arckifejezésével, manírjaival, illetve hangjával is tökéletesen idézi fel a színészlegendát:

Ennek fényében nem meglepő, hogy a Jake Lewis által rendezett rövidfilmre mindössze három nap alatt több mint három millióan voltak kíváncsiak, így ha valaha film készül Robin Williamsről, akkor nem kell majd sokáig keresni a főszereplőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik