Kultúra

November végén jön Peter Jackson sosem látott felvételekkel teli Beatles-filmje

Disney+
Disney+
Az Oscar-díjas rendező korábban a zenekar hattyúdalát jelentő Let it Be születését meséli el úgy, ahogyan azt még sosem láthattuk.

Az elmúlt években hozzá kellett szoknunk ahhoz, hogy a Disney nevét egyedül animációs filmekhez kötjük, hiszen az óriás saját streamingszolgáltatója, a Disney+ 2019-es születése óta minimum a The Mandaloriannal, illetve a WandaVision-nel bőven átütötte a filmrajongók ingerküszöbét, számtalan előfizetőt hozva a szolgáltatásnak.

Ezt a számot rövidesen a Gyűrűk Ura-trilógia mellett a King Kongot, illetve a három Hobbit-filmet is rendezőként jegyző Oscar-díjas Sir Peter Jackson növeli majd, hiszen júniusban kiderült: ősszel erre a platformra érkezik a három, egyenként kétórás epizódra vágott Beatles-dokumentumfilmje, a Get Back is.

Kapcsolódó
Ősszel érkezik Peter Jackson hatórás Beatles-filmje
Ez már majdnem Gyűrűk ura-méret!

Az 1969. januári felvételük óta egy raktárban pihenő, eredetileg az 1970-ben megjelent, Let It Be című Beatles-játékfilmhez készített ötvenhat órányi anyagot Jackson három éven át válogatta, majd a 2020 karácsonya előtt megjelent első előzetes szerint egy meglepően vidám filmet készített belőle, szembemenve az ötvenegy éve megjelent film atmoszférájával, hiszen

a sorba rendezett archív felvételek nem egy széthulló zenekart, hanem egy jóval boldogabb, vidámabb, a korai éveikre emlékeztető négyest mutattak:

 

Ezt az idilli képet cáfolja meg a néhány órával ezelőtt közzétett második előzetes, ami bemutatja a mindössze három hét alatt megírt és rögzített album születéstörténetének sötét oldalát – így magukat a határidő közeledtével egyre feszültebbé, türelmetlenebbé és frusztráltabbá váló tagokat:

A három epizód november 25. és 27. között, három egymást követő napon jelenik meg a Disney+-on, és valamilyen módon remélhetőleg hozzánk is eljut majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik