Kultúra koronavírus

Eric Clapton saját autóját adta kölcsön egy lezárásellenes zenei formációnak

Justin Ng / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Justin Ng / NurPhoto / NurPhoto via AFP
A legendás gitáros pénzt is adott a zenei formációnak, amely egyik dalszövegében mérgezőnek nevezte a vakcinákat.

Saját autóját adta kölcsön Eric Clapton egy olyan kezdeményezésnek, amely a koronavírus miatti kijárási korlátozások ellen szólalt fel – derült adta hírül a Rolling Stone. 

A zenész előbb ezer fontot adományozott a Jam For Freedom nevű formációnak, amely a honlapján leírt bemutatkozás alapján azért alakult, hogy „vezessék a szabadságpárti forradalmat, ezzel válaszolva az olyan alapvető emberi jogokokat érintő korlátozásokra, mint a munka, az utazás vagy az élet.” Egyik dalszövegük oltásellenes sorokat is tartalmaz, amelyben mérgezőnek nevezik az oltást, és alternatív megoldást ajánlanak, hova is kéne az oltást dugni. A zenekar Nagy-Britanniában utazgatva turnézik, pontosabban elsősorban köztereken jammel, a kijárási korlátozások alatt emiatt gyakran került összetűzésbe a rendőrökkel: a Hyde Parkban adott lezárásellenes koncertjükre lecsaptak a hatóságok, és kárt tettek a felszerelésükben, ezért is gyűjtöttek pénzt a GoFoundMe oldalán.

A projekt vezetője, Cambel McLaughlin először azt hitte, hogy álprofillal adakozott valaki a zenész nevében, mikor azonban emailt írt neki, maga Clapton válaszolt, és dicsérte a kezdeményezést. Később telefonon is beszéltek, és a zenész felajánlotta hatszemélyes furgonját a Jam For Freedom számára, hogy könnyebben tudjanak turnézni, emellett ismét anyagi támogatást nyújtott a bandának, azt azonban már nem árulták el, mennyi pénzről is van szó. McLaughlin később találkozott is a legendás gitárossal egy stúdióban, azonban nem tudtak közösen zenélni, mivel elmondása szerint Clapton a koronavírus-vakcinát követő mellékhatások miatt még nem tudja úgy használni az ujjait, mint azelőtt.

Clapton még májusban írt egy nyílt levelet arról, mennyire megszenvedte az AstraZeneca-oltás mellékhatásait. A zenész mindkét adag oltás után rosszul volt, a másodikat követően két hétig zsibbadt a keze és a lába, már az is megfordult a fejében, hogy soha többé nem fog tudni gitározni. A zenész akkor kemény szavakkal illette az oltáspropagandát, amiért biztonságosnak nevezik a vakcinákat. Clapton korábban dalt is írt arról, mennyire elege van már az egész vírusmizériából.

Kapcsolódó
Eric Claptonnak elege van a vakcinákból és a korlátozásokból, írt is róla egy dalt
A zenésznek nem ez az első, az utóbbi hónapokban tett furcsa lépése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik