Kultúra

Kevesebb pénzt hozott Bond az amerikai mozikban, de még így is letaszította trónjáról a Venom folytatását

Nicole Dove / Collection ChristopheL via AFP
Nicole Dove / Collection ChristopheL via AFP
A Venom 2. – Vérontó múlt héten még rekordot döntött, most a Nincs idő meghalni tarolta le az amerikai mozikat, igaz, a vártnál gyengébben teljesített.

Véget vetett a Venom 2 szárnyalásának a Nincs idő meghalni című új James Bond-film, amelyet múlt héten mutattak be az észak-amerikai mozikban. Daniel Craig utolsó filmje 007-esként ennek ellenére nem hozta a várt számokat, az 56 millió dolláros amerikai nyitóhétvégéjével elmaradt a 60-70 milliós tervektől – írja a Variety. Barbara Broccoliéknak azonban egyelőre nem kell túlzottan szomorkodniuk, mivel a film globális bevétele már 300 millió dollárnál jár, igaz, van is mit visszahozni: közel 250 millió dollárból készült, és még legalább százmilliót költöttek a marketingjére. A költségeket az is megdobta, hogy a Hollywood Reporter szerint havonta egymillió dollárba került a film halasztása. A Nincs idő meghalni világpremierje szeptember 28-án volt Londonban, azt követően a világ számos országában – köztük Magyarországon is bemutatták még szeptember végén. A film már az első hétvégéjén jól teljesített:  54 országban 119,1 millió dollárt hozott. Ennek ellenére a Nincs idő meghalni elmarad a Craig-éra többi filmjétől: a Spectre 70 milliót, a Skyfall 88 millió dollárt hozott a nyitóhétvégéjén az amerikai mozikban.

Bond ezzel a második helyre szorította a Venom 2. – Vérontót, amely múlt héten még rekordot döntött: a pandémia alatt egyetlen film sem nyitott ilyen jól, három nap alatt 90 millió dollárt szedett össze az észak-amerikai mozikban Andy Serkis filmje. A Venom folytatása még a második hétvégéjén is sok pénzt hozott, 32 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, ezzel 185 millió dolláros összbevételnél jár.

A dobogóra az Addams Family 2 fért még fel, amely szintén eheti premierfilm az Egyesült Államokban, 10 milliót szedett össze a bemutatása első hétvégéjén.  A lista negyedik helyén a sokáig veretlen Marvel-film, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája áll, amely immár hatodik hete fut a mozikban, a legutóbbi hétvégén 4,2 milliót hozott, így globálisan már átlépte a 400 millió dolláros bevételt. Ezt követi a Maffiózók előzményfilmje, a The Many Saints of Newark, amely úgy hozott 1,4 milliót az első hétvégéjén, hogy mozival párhuzamosan az HBO Max kínálatába is bekerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik