Kultúra

Miután Brigitte Bardot elküldte a fenébe a magyar vadászokat, Bodrogi Gyula visszaszólt a francia színésznőnek

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

Nagy port kavart, hogy az idén 87 éves Brigitte Bardot színésznő beszólt az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőinek. A francia színésznő azt írta:

Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!

Bardot üzenetét nem hagyta szó nélkül Bodrogi Gyula színész, aki a Blikken keresztül úgy válaszolt:

Csókolom, imádom a művészetét, de ne foglalkozzon azzal, hogy védi a vadakat, majd mi védjük őket, és nem csak így, szóban! (…)a természet rendjében fenevadak vagyunk, mindenevők, ezt el kell fogadni”, és szerinte „Afrikában például, ahol betiltották a vadászatot, kihaltak az állatok, mert ész nélkül irtották őket.

Megszólalt a Back II Black gitárosa, Csejtei Tamás is, aki Bodrogihoz hasonlóan vadászik. Ő azt mondta:

A stílus maga az ember, és ez alapján Bardot meglehetősen agresszív. Mindig a szélsőségesekkel van probléma, a sötétzöldekkel, akik azt hiszik, hogy a vadászat az ölésről szól, holott ez nem így van. Ha nem lenne vadászat, két év alatt egymilliósra nőne a vaddisznó-populáció, el lehet képzelni, mi lenne a következménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik