Kultúra

Brigitte Bardot a vadászati világkiállítás szervezőinek: „Menjetek ti a büdös fenébe!”

Youtube
Youtube
Az évtizedek óta állatvédőként is ismert legenda Nagy Natália színésznőnek küldött levelében fejtette ki a véleményét.

Az idén nyolcvanhét éves Bardot, az ötvenes és hatvanas évek francia filmiparának világszerte ismert ikonja nem csak színésznőként, de állatvédőként is ikonná vált: előbb elintézte, hogy a vágóhidakon a marhákat elektromos pisztollyal kábítsák el, majd a fókaborjak bőrének kereskedelmét sikerült betiltatnia. 1986-ban létrehozta az azóta is működő Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt, aminek számláját kezdetben saját vagyontárgyai és ruhái árverésre bocsátásával duzzasztotta fel.

A ma is számtalan, állatokat érintő ügyben felszólaló híresség most a budapesti vadászati világkiállításról osztotta meg a gondolatait, amiket a vele levelező, tízezer darabos kézirat- és fotógyűjteménnyel rendelkező színésznőnek, Nagy Natáliának küldött el – írta meg a Blikk.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőinek küldött üzenete így szól:

Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!

Kapcsolódó
Kovács Zoltán: A gyerekek a vadászati világkiállítás legfontosabb célközönsége
Külön figyeltek arra, hogy mindenben maximálisan megfeleljenek a szakmai elvárásoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik