Kultúra

Cserhalmi: Nemcsak Kádár Jánost nevelgetjük, hanem Horthy Miklóst is

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Nem teljesen érti, miért őt, és miért nem az egyetemet kérdezi mindenki az „elkallódott” SZFE-s aranydiplomája kapcsán, nyilatkozta Cserhalmi György a Klubrádiónak. Szerinte egyébként is lenne elég baja az országnak anélkül is, hogy felhajtást csinálnak ebből az ügyből, mely annak kapcsán robbant ki, hogy a napokban kiderült, Cserhalmi György nem kapott meghívót arra az ünnepélyes átadóra, ahol a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötven évvel ezelőtt, 1971-ben végzett hallgatói átvehették aranydiplomájukat, így nem is kapta meg azt. Később hozzátette: ha kapott volna meghívót, akkor se vette volna át.

Azzal együtt, hogy Cserhalmi nem érti a felhajtást, ahogy az utóbbi időben nem először, mostani nyilatkozatában is tett néhány kemény megállapítást.

Nemcsak Kádár Jánost nevelgetjük, hanem Horthy Miklóst is. Fura szülők vagyunk mi, mert a ’30-as évek meg a ’60-as évek házasságából született két fiúgyerekről van szó, ilyen pofát nyertek, ikrek, és nagyon itt vannak, és nagyon követelőzőek. (…) Úgy látszik, hogy ez a sorsunk, hogy, mint egy penitenciát, mindig megszavazzuk magunknak azokat, akik nem biztos, hogy jót akarnak nekünk

– mondta. A beszélgetésben szó esett a vallásról is, amivel kapcsolatban kiemelte, hogy többre tartja az ateistákat, akiknek van tartása, mint azokat a hívőket, akik azért hirdetik vallásosságukat, hogy valamilyen hasznot húzzanak a dologból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik