Kultúra

Újra nézhető a Barta Tamás-film, miután a Kúria felfüggesztette a bíróság erről szóló döntését

Miután korábban másodfokon jogerős bírósági ítélet született arról, hogy betiltják a Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmet, mivel Barta Tamás egykori üzlettársa a kép- és hangfelvételhez való jog érvényesítése iránt indított bírósági eljárást. Emiatt az alkotók, Hajdú Eszter rendező és Mester Sándor producer a Kúriához fordultak, amely most ideiglenesen felfüggesztette a másodfokú jogerős bírósági döntést. Ez azt jelenti, bizonytalan ideig újra nézhető a film (ezen a linken), ám ha a Kúrián az a döntés születik, hogy helybenhagyja a bíróság ítéletét, akkor a film jelenlegi formájában örökre be lesz tiltva, a vitás rész miatt, ahol a volt üzlettársa elmondja, hogy ő volt a Barta Tamás halála utáni nyomozás első számú gyanúsítottja, mert az egykori LGT-gitáros életét kioltó fegyveren rajta volt az ujjlenyomata.

Kapcsolódó
Hajdú Eszter: Azt remélem, új információk derülnek ki Barta Tamás haláláról
A Barta Tamásról készült Siess haza, vár a mama rendezőjét kérdeztük arról, hogyan élte meg a film kálváriáját, milyen kritikák és észrevételek érték a nézők részéről, és hogy mit várhatunk a tervezett újabb filmtől.

A film készítői azt is mondják, másodfokon kérték a tárgyalások halasztását, mert a pandémia miatt nem tudtak Budapestre utazni Portugáliából, és ezért egyetlen tárgyaláson sem tudtak résztvenni a jogi procedúra egy éve alatt. Azonban keresetüket a bíróság nem vette figyelembe, a filmkészítők pedig hangsúlyozzák, hogy így nem tudták az igazukat az ügyben képviselni. Ők időközben elkezdtek dolgozni a folytatáson, a Lost in Los Angeles című második részén, melytől azt remélik, kiderül új információ Barta Tamás halálával kapcsolatban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik